Logotype

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Jag är under 25 år

Efter två framgångsrika lanseringar är jag nu glad att få presentera mitt tredje vin "Saints & Sinners Rosso by Magnus Carlsson” - ett fylligt och fruktigt rödvin från Piemonte. Passar perfekt till pasta, italiensk antipasti, pizza eller en mustig höstgryta.

Följ Saints & Sinners på Instagram

Vinproducenter

Pelassa

Pappa Mario grundade vingården 1960, efter att ha avslutat sin militärtjänst. Vineriet är baserat i Montà d'Alba och familjen äger vingårdar i såväl Roero som Verduno i Barolo.

Fram till år 2000 var marknaden främst den nordvästra delen av Italien. Nu har Mario och Maria Teresas söner Davide och Daniele förvaltat och utvecklat verksamheten till ett modernt och dynamiskt företag där vinerna återfinns på många av de bästa restaurangerna i Europa.

Besök

Weingut Strehn

Weingut Strehn står för rena, raka och individuella viner. Ett hållbart arbete i vingården med omsorg om de olika druvsorterna och de unika vingårdslägena.

Arbetet i vineriet präglas av återhållsamhet, nyfikenhet och ett kontinuerligt lärande. Det här är ett familjeföretag i ordets rätta bemärkelse. Pia, Patrick, Andy och Monika, som bidrar till verksamheten med olika kompetens, har odlingar på cirka 45 hektar med vinstockar upp till 60 år gamla i Mittelburgenland eller “Blaufränkischland” som området kallas.

Besök

Importör

Uncorked Wines

”Kvalitet och det goda hantverket”

Vår ambition är att nå ut till dig som är mat- och vinintresserad och nyfiken på att upptäcka småskaliga viner av god kvalitet.

Besök

Recept

Smaklig måltid!

Kycklingsallad med apelsin- och myntavinaigrette

Passar till Brut Rosé

RECEPT

En somrig och lättgjord sallad med fräscha smaker som Magnus ofta gör hemma. Passar alldeles ypperligt till såväl Saints & Sinners stilla som mousserande rosévin.

Gör såhär:

Grilla Halloumiosten i skivor och låt svalna något, skär sedan upp i mindre bitar. Skala gurkan dela på mitten, använd en sked för att skrapa ur kärnorna, dela sedan gurkan i mindre bitar. Skär upp kycklingen och jordgubbar i bitar.

Fördela ruccola på ett stort fat och tillsätt Halloumi, gurka, pistagenötter, jordgubbar och kyckling.

Lägg samtliga ingredienser till vinaigretten i en mixer och kör till du har en slät fin konsistens. Häll sedan vinaigretten över salladen och blanda försiktigt med en salladstång så att hela salladen är dressad och väl blandad. Vill du ha mindre vinaigrette så spara lite i en burk med lock i kylskåp, skaka väl innan du använder den igen bara.

INGREDIENSER

SALLAD

  • 1 påse späd ruccola
  • 500 g jordgubbar
  • 50 g skalade och lättrostade pistagenötter
  • ca 200 g Halloumi
  • 1  gurka
  • 250 g grillad kyckling

VINAIGRETTE

  • 1 dl Olivolja (Extra Virgin)
  • 3 msk vitvinsvinäger (rosévinsvinäger funkar också bra)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 liten Shalottenlök (om den är för stor kan löksmaken bli väldigt dominant så börja med en halv om du är osäker)
  • 1/2 apelsin
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1/2 tsk salt

Horeca

Saint & Sinners på vinlistan?

Är du intresserad av Saints & Sinners by Magnus Carlssons sortiment? Kontakta oss så berättar vi mer!