Nu kompletterar jag min vinkollektion med en blandbox. Perfekt för en middag i goda vänners lag. Inled med ett glas rosé och lite goda snittar. En Skagen som förrätt till det vita vinet och en god köttbit eller pasta till det röda. Min favoritdessert är en kula sorbet som toppas med rosébubblet och så lite i glaset att skåla med.
Följ Saints & Sinners på Instagram
Vinproducenter
Grandes Viños
Grandes Viños är kooperativet som grundades redan 1957 av vinbönder från området runt Cariñena strax söder om Zaragoza i norra Spanien.
Idag består kooperativet av nästan 700 vinbönder som hjälps åt med allt från vinodling till arbetet i vineriet och marknadsföringen.
Pelassa
Pappa Mario grundade vingården 1960, efter att ha avslutat sin militärtjänst. Vineriet är baserat i Montà d'Alba och familjen äger vingårdar i såväl Roero som Verduno i Barolo.
Fram till år 2000 var marknaden främst den nordvästra delen av Italien. Nu har Mario och Maria Teresas söner Davide och Daniele förvaltat och utvecklat verksamheten till ett modernt och dynamiskt företag där vinerna återfinns på många av de bästa restaurangerna i Europa.
Weingut Strehn
Weingut Strehn står för rena, raka och individuella viner. Ett hållbart arbete i vingården med omsorg om de olika druvsorterna och de unika vingårdslägena.
Arbetet i vineriet präglas av återhållsamhet, nyfikenhet och ett kontinuerligt lärande. Det här är ett familjeföretag i ordets rätta bemärkelse. Pia, Patrick, Andy och Monika, som bidrar till verksamheten med olika kompetens, har odlingar på cirka 45 hektar med vinstockar upp till 60 år gamla i Mittelburgenland eller “Blaufränkischland” som området kallas.
Importör
Uncorked Wines
”Kvalitet och det goda hantverket”
Vår ambition är att nå ut till dig som är mat- och vinintresserad och nyfiken på att upptäcka småskaliga viner av god kvalitet.
Recept
Smaklig måltid!
Kycklingsallad med apelsin- och myntavinaigrette
RECEPT
En somrig och lättgjord sallad med fräscha smaker som Magnus ofta gör hemma. Passar alldeles ypperligt till såväl Saints & Sinners stilla som mousserande rosévin.
Gör såhär:
Grilla Halloumiosten i skivor och låt svalna något, skär sedan upp i mindre bitar. Skala gurkan dela på mitten, använd en sked för att skrapa ur kärnorna, dela sedan gurkan i mindre bitar. Skär upp kycklingen och jordgubbar i bitar.
Fördela ruccola på ett stort fat och tillsätt Halloumi, gurka, pistagenötter, jordgubbar och kyckling.
Lägg samtliga ingredienser till vinaigretten i en mixer och kör till du har en slät fin konsistens. Häll sedan vinaigretten över salladen och blanda försiktigt med en salladstång så att hela salladen är dressad och väl blandad. Vill du ha mindre vinaigrette så spara lite i en burk med lock i kylskåp, skaka väl innan du använder den igen bara.
INGREDIENSERSALLAD
VINAIGRETTE
|
Horeca
Saint & Sinners på vinlistan?
Är du intresserad av Saints & Sinners by Magnus Carlssons sortiment? Kontakta oss så berättar vi mer!